Gris

En venn sa at han syntes det ble mye om de tillitstomme i bloggen. Jeg tenkte meg godt om, og kom til at jeg hadde skrevet det som var øverst på hjertet om dette. Nå vil jeg prøve å skrive noe positivt. Det vil fremdeles finnes ca 50 blogger tilgjengelig om det gamle tema.

Den som har møtt vansker fra andre, bærer på smerte og vanskelige tanker som med tiden bør legges vekk. Dagens bilde om grease kan hjelpe. Grease skrives sånn, men uttales gris. Jeg husker som gutt da vi skulle skifte ut gammel gris på påhengsen. Vi fjernet en skrue nede på stammen, og satte inn tuben med gris. Så tok vi ut den øvre skruen, og presset inn gris nede. Gøgg og urenhet kom ut. Når det kom ut ren gris, var skiftet gjort. Da var det først i med den øvre skruen. Så kunne tuben tas ut, uten at gris kom ut, og nedre skrue kunne settes inn.

Ingen kunne pirke eller skrape gammel gris ut med piperenser. Ren gris presser gammel gris ut. På samme måte er det lurt å skaffe seg gode opplevelser og erfaringer for å bli kvitt dårlige. Langt på vei kan vi styre vår mentale tilstand med hvilke inntrykk vi tar inn. Nå kommer vår. La frisk gris presse seg inn, så forsvinner gøgg uten at vi tenker på det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s